Close

aprilie 18, 2018

Foreign teachers visit Urban Humanities | 🇪🇺

În perioada 16.04.2018- 20.04.2018, șapte elevi de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” din localitatea Năvodari, județul Constanța însoțiti de profesori au participat la prima mobilitate transnațională cu elevi, desfășurată la Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice” din localitatea Rodi Garganico, Italia. Aceasta a fost o mobilitate mixtă a elevilor care a combinat perioada de cinci zile de mobilitate fizică cu o perioadă de mobilitate virtuală, realizată în cadrul proiectului de parteneriat strategic între școli Erasmus+ „KEY for INNOVATIVE TEACHING”- KIT”, cu Nr. 2017-1-RO01-KA219-037181. Proiectul se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Elevii noștri împreună cu elevii școlilor partenere din Belgia și Italia au lucrat la implementarea activităților proiectului. Prin participarea la această mobilitate, elevii și-au dezvoltat competențele lingvistice, atitudini și comportamente de lucru în echipă, și-au îmbunătățit competențele TIC. Lucrul într-o echipă europeană, într-un mediu cultural diferit, le-a permis elevilor să-și dezvolte noi competențe și atitudini menite să le asigure creșterea încrederii în propriile forțe, dezvoltarea interesului și a motivației pentru propria instruire.

Cunoașterea unui alt sistem de educație, învățarea și schimbul de bune practici le va asigura și pe viitor o pregătire mai bună pentru viață. Se vine astfel în întâmpinarea nevoilor comunității școlare aflate în permanentă schimbare, pentru prevenirea şi limitarea unor situaţii de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excludere socială.

Responsabil proiect,

Prof. Adriana David

https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/?hc_ref=ARQvd4Dw2blTYLYF7arp1SrdqVSXZ75ydzCONkPCiQgHH4i6yF-POT9vHsI-IRVv0g0

 

 

 

 

Photo source: www.hbvl.be

DILSEN-STOKKEM – At the end of March, the Urban Humanities Dilsen received four Italian and four Romanian teachers in the Erasmus + program.

 

Source Article: Buitenlandse leerkrachten bezoeken Stedelijke Humaniora – http://www.hbvl.be

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *