Close

iunie 6, 2018

EXPERIENȚĂ EUROPEANA PENTRU ELEVII DIN NĂVODARI

Elevii de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” din Năvodari, județul Constanța participă la implementarea activităților proiectului Erasmus + „KEY for INNOVATIVE TEACHING”- KIT”, cu nr. 2017-1-RO01-KA219-037181. Proiectul se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

KIT este un parteneriat strategic între școli în domeniul educației, formării și tineretului prin Acțiunea-cheie 2 – Cooperarea pentru inovare și schimbul de bune practici din programul Erasmus Plus cu parteneri din belgia, Italia și România, care este coordonatorul European. Partenerii noștri sunt: școala Stedelijke Humaniora, din Dilsen, Belgia și Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice”, din Rodi Garganico, Italia.

Obiectivul proiectului este promovarea educației non-formale și schimbul de bune practici între școlile partenere, cât și stimularea dezvoltării personale a participanților, provenind și din grupuri sociale dezavantajate, prin experinețe interculturale și lucrul în echipe mixte internaționale.

În perioada 16.04.2018- 20.04.2018, șapte elevi de la școala gimnazială, însoțiti de profesori, au participat la prima mobilitate transnațională cu elevi, desfășurată la Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice” din localitatea Rodi Garganico, Italia. Aceasta a fost o mobilitate mixtă a elevilor care a combinat perioada de cinci zile de mobilitate fizică cu o perioadă de mobilitate virtuală.

Elevii noștri, împreună cu elevii școlilor partenere din Belgia și Italia au participat la implementarea activităților proiectului în vederea atingerii obiectivelor lui. Astfel elevii au participat la exerciții de spargere a gheții, reușind să se cunoască și să se împrietenească mult mai rapid. De asemenea, au format echipe mixte de lucru, care au realizat cele trei capitole comune ale broșurii ”Ghid de călătorie”, respectiv Țara mea de origine, Orașul meu – lucruri de făcut, Școala și sistemul meu școlar.

Prin participarea la această mobilitate internațională sunt urmărite câteva obiective importante pentru formarea tinerilor europeni: formarea şi dezvoltarea abilităţilor necesare tinerilor în viaţa personală şi profesională; dezvoltarea competenţelor cross-curriculare relevante pentru viaţă şi profesie; îndrumarea participanţilor pentru a devein cetăţeni mai buni şi de a contribui la dezvoltarea comunităţii şi a societăţii în care trăiesc; dezvoltarea de noi metode de predare-învăţare şi realizarea unor activităţi de instruire atractive pentru tineri.

Cunoașterea unui alt sistem de educație, învățarea și schimbul de bune practici într-o echipă europeană le va asigura și pe viitor o pregătire mai bună pentru viață și le va permite elevilor să-și dezvolte noi competențe și atitudini menite să le asigure creșterea încrederii în propriile forțe, dezvoltarea interesului și a motivației pentru propria instruire.

Se vine astfel în întâmpinarea nevoilor comunității școlare aflate în permanentă schimbare, pentru prevenirea şi limitarea unor situaţii de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excludere social.

C.C.

luni, 7 mai 2018

https://www.replicaonline.ro/experienta-europeana-pentru-elevii-din-navodari-354541/

 

ARTICOL MAI2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *